Colombia Supremo*

Oorsprong:  Coöperatie Cascade de Bordones. Gelegen in het zuiden van Huila

Productiemethode: Wet Process
Variëteit: Colombia Supremo
Bloeiperiode: maart – juni

Hoogte: 1800-2000 meter
Oogstperiode: oktober – april
Brandhoogte: middel

100% Arabica

Een prachtige balans tussen rijke chocolade tonen en een vleugje karamel en marsepein. Een milde, aangename frisheid van mandarijn. Volle rijke body en aangename lange nasmaak.

De smaken van Zuid- en Midden-Amerika zijn, vanwege de hoge productie, bij de meeste mensen wel bekend.
Ze doen meestal denken aan smaken als melkchocolade en hazelnoot. Brazilië en Colombia zijn de natuurlijk de bekendste koffielanden, maar wist je dat er ook prachtige Single-Origin koffies komen uit bijvoorbeeld Panama en Peru?
Veel van de koffies uit Latijns-Amerika worden gebruikt in blends of melanges voor espresso’s vanwege het vriendelijke karakter en romig mondgevoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *